Valokuvaaja Marek Sabogalin 7. vinkkiä onnistuneisiin casting-kuviin

 1. KASVOT. Ainakin yksi muotokuva otettuna suoraan edestä.
 2. VARTALO. Ainakin yksi koko kehon kuva suoraan edestä, sekä toinen vähän sivusta ja puolivartalokuva. Rajaa kuvaan vain itsesi, hiukan tyhjää pään yläpuolelle ja varpaiden alle
 3. REHELLISYYS: Ota suoria ja luonnollisia kuvia ilman liioiteltuja efektejä tai kuvankäsittelyä. Roolittajien pitää pystyä tunnistamaan sinut, kun tulet esiintymään esimerkiksi koekuvaukseen.
 4. TARKKUUS:. Teräväviä kuvia, tarkennus silmissäsi: Käytä terävyyttä, valoa ja taustaa luodaksesi valokuvaan selkeyttä. Älä kuvaa liian kaukaa, varmista, että valaistusolosuhteet ovat hyvät, ja valitse selväpiirteinen tausta, jossa sinä olet kohteena. Älä käytä salamavaloa, ellei se ole välttämätöntä. Älä kuvaa suorassa auringon valossa.
 5. KORISTELU JA MEIKKI: Vältä liiallista meikkiä äläkä kuvaa itseäsi päähineissä, aurinkolaseissa tai vastaavissa. Raja “hauskan” tai “siistin” ja kevytmielisen tai tylsän välillä voi olla melko ohut. Castaajat haluavat nähdä luonnollisen olotilan.
 6. VÄLTÄ:
  1. Kuvia sinusta ja leijonista – sinä etsit työpaikkoja, et tarvitse leijonia tai muita taustakohteita.
  2. Lomakuvat – lataa ne vapaasti Facebookiin, mutta älä CV:een.
  3. Kohtaukset – luo mieluummin albumi CV:stä ja lataa ne kohtaan “video, musiikki, tiedostot” jne.
  4. Seksuaalisävytteiset ja liian kevyesti pukeutuneet valokuvat koetaan erityisen ärsyttäviksi.
 7. KOKO. Ajattele, miten sinut kuvataan valokuvissasi. Pyydä ystäviäsi arvioimaan valokuvasi kriittisestä näkökulmasta ilman mielistelyä.