FAQ / Hur fungerar allt?

Skapa profil

Börja med att skapa ett konto med registreringsformuläret. Du kan gå med gratis och utan engagemang. Du kan ha mer än en profil på ditt konto, vilket är värt det om du är intresserad av olika typer av tilldelningar.

Söka efter en tilldelning

Alla uppdrag publiceras på vår hemsida. Få det så fort du kan. Vi gör databassökningar för att hitta de bästa kandidaterna för varje nytt uppdrag.

N.B. Du kan bara ansöka om en tilldelning om den innehåller en "söklänk" separat.

Kontakt

Om du väljs kan du bli kontaktad

Avgifter

Avgifterna skall fastställas på grundval av upphovsmannen och den sökande av uppdraget i fråga. Filmityot.fi kan inte påverka ersättningsbeloppet, men vi rekommenderar lön och lämplig ersättning i enlighet med anställningsvillkoren.

Utökad eller ny tilldelning

När du har fått ett uppdrag från oss och lyckats slutföra det kommer vi förmodligen att kunna rekommendera dig i framtiden och erbjuda dig nya uppdrag.

Frågor om inloggning

Om du har glömt ditt användarnamn eller lösenord, se avsnittet: "Hur ändrar/återställer jag mina användarrättigheter?" Om du får ett meddelande om att e-postadressen inte är tillgänglig kan det bero på att du har registrerat dig för den med ett separat användar-ID. Berätta, så hjälper vi dig. [email protected]

 

Alla större e-postleverantörer använder skräppostfilter för att sortera oönskade skräppostmeddelanden. Dessa filter kan ibland också ta bort e-postmeddelanden från vanliga onlinetjänster.

Din e-postleverantör har förmodligen filtrerat bort din e-postadress från den statistiska e-postadressen och bör vara bland skräppostmeddelandena.

Om du inte kan registrera dig för filmityot.fi, vänta ett tag och försök igen. Detta kan orsakas av ett tillfälligt fel på filmityöt.fi webbplats eller ett fel med Internet-leverantören. Om du har en chans testar du följande:

  1. Försök logga in via en annan webbläsare. Använder du till exempel Firefox eller Safari? Tips: Prova Google Chrome.
  2. Försök registrera dig via en annan dator.

Allmänna frågor

Alla! – Vem som helst kan gå med i nätverket och alla typer av olika människor behövs i olika produktioner. Assistenter behövs också från alla åldersgrupper. Du kan bli en Filmityot.fi oavsett hur gammal du är, men om du är under 18 år måste du ha vårdnadshavarens tillstånd att registrera dig på vår webbplats.

De flesta assistenter har ingen särskild teater- eller skådespelarutbildning, även om utbildning kan vara användbar.

Den som vill bli medlem och söka jobbjobb måste anmäla sig – både vuxna och barn. Annars kommer film- och produktionsbolag tyvärr inte att kunna hitta individerna och leta efter en lämplig kandidat, och de kommer inte att få rätt information. Du kan spara flera medlemmar med samma e-postadress, men du måste välja ett nytt användar-ID.

Ladda ner vårdnadshavarens tillstånd här

Varje medlem måste ha en personlig medlemssida, annars kommer sökfunktionen inte att kunna hitta medlemmen/medlemmarna.

Om du har varit medlem gör du följande:

1) Om du har registrerat dig med samma e-postadress som du har idag kan du prenumerera på inloggningsuppgifter på 1 sida "glömt lösenord". Logga in och så snart du har betalat avgiften återaktiverar du.

2) Om du har en ny e-postadress: Skicka oss så mycket information du kommer ihåg. Förnamn och efternamn som du använde när du registrerade dig. Medlemsnummer, användarnamn, ålder. Kontakta oss via e-post: [email protected]